Vážení přátelé,

Občanské sdružení META je sdružením přátel, rodičů a především pacientů se střádavým onemocněním. Hlavním cílem a posláním sdružení je poskytnout srozumitelnou formou základní informace o tomto typu onemocnění.

Spojujícím článkem je zájem o osvětovou činnost ve spolupráci s příslušnými odborníky zaměřený na rozšiřování znalostí o střádavých onemocněních. Získané informace by měly pomoci se s onemocněním vyrovnat a nalézt způsob a formu, jak s ním žít. Pomoc při řešení celé řady osobních problémů by tak měla přispět ke zlepšení kvality života pacientů.

Sdružení chce poskytovat příležitost k výměně zkušeností, sdílení pocitů i vzájemné psychologické podpoře. To vše by mělo vést ke zdokonalení péče o nemocné s tímto druhem metabolického onemocnění.

Sdružení má také ambici navazovat spolupráci s podobnými iniciativami jak v ČR, tak i v zahraničí.

Sdružení Meta rádo přivítá ve svých řadách všechny, kdo mají zájem o spolupráci, výměnu zkušeností, případně i o setkání se stejně postiženými pacienty.